Wat moet je echt weten voor je verhuist?

Wanneer je wilt verhuizen is het gemakkelijk om dingen over het hoofd te zien. Alles inpakken gaat vaak nog wel goed, maar de randzaken zoals het regelen van een nieuw internetcontract of het inschrijven bij een nieuwe tandarts wordt nog wel eens vergeten. Om deze reden is het verstandig om op tijd een checklist verhuizen op te stellen met punten die je geheid zult vergeten. Hieronder lees je een paar punten die je op deze lijst kan noteren, zodat jij zeker weet dat je alles tot in de puntjes hebt geregeld wanneer je daadwerkelijk gaat verhuizen.

Een checklist verhuizen met punten die je snel vergeet

Je kunt je verhuizing gemakkelijk in kaart brengen als je voorafgaand een duidelijke checklist verhuizen maakt, waar alle punten in staan die je nodig hebt bij het verhuizen. Veel dingen worden namelijk eenvoudig over het hoofd gezien. Je moet namelijk niet alleen al je spullen inpakken, maar ook je nieuwe adres goed doorgeven aan de instanties waar je mee in contact komt. Hierdoor voorkom je dat je continu de post moet ophalen bij je oude adres. Daarnaast zul je je ook bij je nieuwe gemeente moeten inschrijven en eventueel bij een nieuwe dokter of tandarts. Noteer deze punten duidelijk op een checklist verhuizen, zodat je zeker weet dat je ze niet over het hoofd ziet!

Regel op tijd je contracten: het wordt gemakkelijk vergeten

Naast het regelen van dokters zaken zul je ook nieuwe contracten moeten afsluiten als het gaat om gas, water en licht. Het is namelijk niet zo dat je zomaar je contract kan laten doorlopen op een ander adres! Zorg dat je voor de verhuizing goed in kaart hebt wat je allemaal moet regelen, zodat je niet in je nieuwe huis zonder deze benodigdheden zit. Dit is namelijk erg vervelend! Bovendien zul je ook nieuwe internetcontracten moeten tekenen, en ook je televisie en telefonie opnieuw moeten afsluiten. Deze dingen zijn tegenwoordig dusdanig prominent in ons leven, maar het is vervelend als je dit vergeet te doen!