Waarom een toilet in de badkamer een must is

In de badkamer staan een wastafel, een bad en of een douche. Maar wat betreft het toilet? Plaats je deze in de badkamer of in een aparte wc-ruimte. Toe aan een nieuwe badkamer of krijg je juist een nieuwe badkamer? Dan is het goed om eens even door te lezen en de voor- en nadelen van een toilet in je badkamer te onderkennen. We leggen je het zo goed mogelijk uit zodat jij een goede keuze maken kunt:

Voordelen van het toilet in de badkamer

Er zijn een hoop voordelen aan het toilet in de badkamer te hebben. Om te beginnen met de ruimte. Al het sanitair in één ruimte, dat klinkt toch heerlijk. Hoe meer sanitair in een ruimte, hoe warmer het wordt. Vooral in de wintermaanden wil je een warm toilet of badkamer. Ook bespaart het een hoop kosten, zoals de elektriciteit, verwarming en de waterleidingen. Wanneer het sanitair in één ruimte staat hoeven er minder leidingen aangelegd te worden en kunnen dezelfde leidingen gebruikt worden voor het toilet.

Heb jij jonge kinderen thuis of een pasgeboren baby? Het toilet in de badkamer is een stuk makkelijker en veiliger om het kind zindelijk te maken. Je kunt hier makkelijker de kinderen in de gaten houden en zo ongelukjes voorkomen.

Nadelen van het toilet in de badkamer

Misschien heb je een grote badkamer of misschien een wat kleinere badkamer. Met een kleinere badkamer is het al gauw niet mogelijk om een toilet erin te plaatsen. Er is simpelweg geen ruimte voor extra sanitair. Met een kleine badkamer is het handiger het toilet in een aparte ruimte te plaatsen.

Wonen er in huis meerdere mensen en daaronder ook kinderen? Dan het gegarandeerd mislopen in de ochtenden. Wanneer het toilet inde badkamer staat, is het moeilijk om in de ochtenden voor school en werk te kijken wie wanneer de badkamer in kan. De meisjes moeten hun make-up doen en de jongens scheren zich nog even. Dit gaat natuurlijk niet samen en het is fijn zo’n routine afgezonderd te doen. Daarnaast willen er misschien ook nog bewoners een frisse douche nemen. Echter het is toch wel mogelijk het toilet in de badkamer te plaatsen in een gezinswoning, maar dan wel wanneer er ook een aparte toiletruimte is.

Ga je voor het toilet in je badkamer

Toiletten, toch een moeilijker onderwerp om over na te denken dan je waarschijnlijk dacht. Bovenstaande punten zijn de grootste voor- en nadelen van het toilet in de badkamer. Ondanks de nadelen, vinden wij een toilet in de badkamer een must. De ruimte die je bespaart en de kosten die je bespaart. Die kosten zijn tegenwoordig niet meer grappig! Een goede manier dus om te besparen. De ruimte die je nu bespaart kun je ook gebruiken voor een leuke andere inrichting. Het is altijd mogelijk op de benedenverdieping nog een apart luxe toilet te plaatsen. Ervan uit gaande dat de badkamer zich boven bevindt. Twijfel niet langer en ga voor het toilet in de badkamer en bezuinig op je geld en ruimte!