Verbouwen en recyclen hoe gaat dat samen?

Wanneer je je huis verbouwt, zul je er al snel achter komen dat dit veel geld en tijd kost. Op het moment dat je besluit om de verbouwing duurzaam en milieuvriendelijk aan te pakken, zul je nog wat langer bezig zijn. Daarentegen wordt het onderhouden van een woning wel veel goedkoper. Hoewel het dus meer tijd kost, is het een slimme investering. Je kunt bijvoorbeeld een container huren hilversum of een container huren almere waarin je je sloopmateriaal kunt neerleggen. Daarnaast kun je ook zelf gebruik maken van sloopmateriaal van anderen. Hierdoor combineer je namelijk verbouwen met recyclen. Hieronder worden verschillende opties voor recycling uitgelegd.

Gebruik tijdens de verbouwing sloopmateriaal

Je kunt tijdens de verbouwing ervoor kiezen om gebruik te maken van sloopmateriaal. Sloopmateriaal is materiaal dat tijdens de sloop van een gebouw in een container terechtkomt. Je kunt in zo’n container vaak hout of stenen terug vinden. Dit sloopmateriaal kun jij zelf gebruiken bij jouw verbouwing. Het gebruiken van sloopmateriaal heeft verschillende voordelen. Ten eerste zijn deze materialen veel goedkoper dan wanneer je ze koopt in een bouwmarkt. Daarnaast ben je ook heel duurzaam bezig. Je kunt het gebruiken van sloopmateriaal dus eigenlijk zien als een win-win-situatie. Dit sloopmateriaal kun je aan de kant van de weg vinden. Je kunt daarnaast ook vrienden of familie vragen voor sloopmateriaal.

Zelf materialen beschikbaar stellen voor recycling

In de alinea hiervoor werd benoemd hoe jij tijdens je verbouwing gebruik kan maken van sloopmateriaal van anderen. Daarnaast kun jij ook je eigen sloopmateriaal beschikbaar stellen voor anderen. Ben je van plan zelf sloopmateriaal beschikbaar te stellen? Dan is het verstandig om een container te huren. Zo kun je op internet zoeken naar verhuurbedrijven voor containers. Het beschikbaar stellen van je eigen sloopmateriaal voor recycling is een duurzame keuze. Nu kunnen namelijk andere mensen jouw stenen en hout gebruiken voor hun nieuwe huis, oftewel jouw materialen worden gerecycled.

Geef materialen een tweede leven

Sloopmateriaal kan dus ten eerste hergebruikt worden door andere mensen die bijvoorbeeld ook aan het verbouwen zijn. Ten tweede kan sloopmateriaal ook gebruikt worden om andere voorwerpen mee te maken. Je kunt een namelijk een nieuwe fiets maken met zo’n 18 kilo schroot. Oude houten planken kunnen gebruikt worden om een authentieke kast te ontwerpen. Al het overige puin kan gebruikt worden om versteviging te bieden bij het bouwen van nieuwe muren of wegen. Al het sloopmateriaal kan dus ergens anders voor gebruikt worden. Wil je dus duurzaam verbouwen? Huur dan een container voor je sloopmaterialen.

De laatste tips voor tijdens de verbouwing

Bovendien is het verstandig om tijdens de verbouwing zelf ook wat producten en materialen te bewaren. In de toekomst zul je namelijk vast wat herstelklusjes moeten uitvoeren. Wanneer dit het geval is, hoef je niet meer naar de winkel toe om hetzelfde type steen of dezelfde houtsoort te kopen. Ben je tijdens je verbouwing je sloopmateriaal aan het verzamelen in een container? Houd dan goed in je achterhoofd dat je je bouw- en sloopafval het beste al kunt sorteren in verschillende containers. Zo kan de gemeentemedewerker namelijk makkelijker de materialen hergebruiken en recyclen.