Meubeltrends 2023

Het nieuwe jaar staat weer bijna voor de deur en dat betekent: een hoop nieuwe trends. Niet alleen in de woonwereld, maar ook bij kleding, eten, sport etc. Wil jij je huis helemaal 2023 proof maken? Lees dan hier verder wat de meubeltrends van 2023 zullen worden en ga ervoor!

Interieur trends

Er komen in 2023 vijf verschillende woonstijlen terug. Deze zijn: Scandinavisch, minimalistisch modern, bohemian, maritiem en art Deco. Dit zijn de vijf stijlen die je het meest zult terugzien in de nieuwe huizen en op de onlineblogs van 2023.

Scandinavisch is al jaren populair en is dit jaar weer helemaal trending. Het interieur is luchtig licht en tijdloos. De sfeer die eruit gehaald wordt is rust en harmonie. Comfortabel meubilair en vaak gemaakt van beuken of essenhout. Je herkent de trend aan het gebruik van kleur. Er worden veel zachte en frisse tinten gebruikt, omdat er veel licht nodig is in de winterperiode in het Noorden.

Minimalistisch modern is een stijl die elk jaar terugkomt. Strakke vormen en ingetogen kleuren. Een veilige thuisbasis waarin je je niet stoort aan de drukte in je huis. Ook hier wordt er gebruik gemakt van comfortabel meubilair. 

Bohemian is een artistieke stijl, kleurrijk met natuurlijke elementen. Een elegante inrichting met naturel tinten door het interieur. De natuurlijke elementen staan voor de warme houtsoorten die gebruikt worden. Ook schelpen en franjes zie terug in deze stijl.

Maritiem is een stijl die spreekt in kleuren. Blauw, wit en turkoois zijn de centrale kleuren. Daaromheen zie je veel hout terug. Op de muren hangen vaak schelpsoorten.

Art Deco is een stijl met klassieke elementen. Rijke kleuren en prachtig blauw verwerkt in printjes samen met een tint van goud of zilver. Art Deco is een creatieve stijl en zien we vooral terug in Afrika en Azië.

Mangohout

Meubels van mangohout komen in 2023 ook weer in beeld. Mangohout is een duurzame houtsoort. Deze houtsoort is afkomstig van de mango fruitbomen die niet meer groeien. De soort is te herkennen aan zijn lichte tot donker goudbruine kleur. Het hout is erg sterk en mooi te combineren. Dit hout wordt vaak toegepast in de huisstijlen: modern, industrieel of landelijk interieur. Bijna elke meubel dat je op het oog hebt is verkrijgbaar in mangohout.

De mangohouten meubels hebben ook zo zijn voordelen. Het hout is duurzaam en het heeft weinig tot geen verzorging nodig. Het materiaal is duurzaam en erg sterk en gaat hierom dus lang mee. Dit bespaart kosten voor een overbodig nieuw meubel!

Het nadeel van de meubels is dat er soms wel een verschil zit in de kleuren. Dan is het donkerder en dan weer lichter. Er kunnen dus afwijkingen zijn in het hout en dat komt door de ruwheid van het hout. Denk dus in 2023 goed na over de nieuwe huisstijl die je gaat toepassen. Denk na over nieuwe meubels waarvan je misschien wel niet verwacht had dat je het zou kopen. Sta open voor nieuwe dingen en probeer het uit in je huis.