Hoe onderhoud je je tuin het beste?

Goed onderhouden tuinen zullen gezond, netjes en productief zijn. Als je je tuin goed verzorgt, kunnen de planten namelijk prachtige bloemen produceren. Ook ziet het groen er fris uit. Daarentegen zullen verwaarloosde tuinen vol onkruid en ongedierte zijn. Er zijn veel dingen die je kunt doen om de tuin er schoon en netjes uit te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld de bomen en hagen snoeien met een Silky snoeischaar. Ook moet je het gras opruimen met een grasmaaier. Bovendien is het besproeien en bemesten van de tuin ook essentieel. Je kunt verschillende onderhoudswerkzaamheden aan je tuin uitvoeren, zoals we hieronder uitleggen..

Bewater en bemest de planten op de juiste manier

Planten water geven is het onderhoud dat je niet mag overslaan. Net als wij hebben planten water nodig om te leven. Daarom moet je ze goed water geven door gebruik te maken van een sproeisysteem met Gardena onderdelen. Wel moet je letten op de hoeveelheid water die je aan je planten geeft. Te veel water kan wortelrot schimmels veroorzaken. Bovendien kan te weinig water de planten droog en dood maken. Om meer voedingsstoffen in de bodem toe te voegen, kun je compost of kunstmest toevoegen. Het wordt aanbevolen om compost te gebruiken om de toevoeging van chemische stoffen aan de grond te minimaliseren. Bovendien kan de verkeerde meststof stress veroorzaken bij je planten. Daarom kun je beter voor biologische compost gaan.

Houd de tuin netjes en schoon

De eenvoudigste manier om het uiterlijk van de tuin te behouden, is door deze schoon te houden. Vooral in de herfst moet je de tuin opruimen. Je tuin ligt dan namelijk vol gedroogde bladeren. Het ook essentieel om van je onkruid af te komen. Als je je tuin negeert, zal er veel onkruid zijn. Het kan ook de thuisbasis zijn van ziektekiemen en ongedierte. Je moet je tijd dus vrijmaken om door de tuin te lopen om de gedroogde bladeren van de takken te plukken en van de grond te harken. Als je bladeren ziet die zijn geïnfecteerd met schimmels of ziekten, moet je deze onmiddellijk verwijderen. De ziekte zal de gezonde bladeren dan niet aantasten. Als je een groot gazon hebt, moet je het netjes maken met een grasmaaier.

Schik de planten

Wanneer je planten koopt, moet je wat informatie vinden over hoe je ze moet verzorgen. Sommige planten houden van zonlicht. Daarnaast kunnen andere planten goed in de schaduw groeien. Wanneer je merkt dat je planten ongezond zijn, kun je overwegen ze naar andere locaties te verplaatsen. Wanneer je de planten en bloemen dienovereenkomstig herschikt, zullen ze gezonder en sterker kunnen groeien. Door de planten in zonlicht te plaatsen, kunnen ze ook worden beschermd tegen verschillende ziekten. Bovendien, als je ziet dat de planten dicht op elkaar groeien, moet je overwegen om sommige planten naar andere locaties te verplaatsen. Wanneer de planten vol naast elkaar groeien, zullen ze wedijveren om het water en de voedingsstoffen uit de bodem te halen. Daardoor kunnen ze niet goed groeien. Ze kunnen zwak worden en besmet met verschillende ziekten. Je moet de planten dus met voldoende openingen tussen elkaar laten groeien om hun groei te maximaliseren. Zo ziet je tuin er netjes en mooi uit.