De voordelen van een wandkapstok

Bijna elk huis beschikt wel over een wandkapstok. Logisch, want wandkapstokken zijn erg praktisch, makkelijk te gebruiken en tevens een echte toevoeging aan je huis. Daarom zetten wij de belangrijkste voordelen van een wandkapstok voor je op een rijtje. 

Wandkapstokken creëren ruimte in huis

De meeste gangen in een gemiddeld huis zijn niet erg groot. Niet zo gek, want in principe is de gang natuurlijk niet bedoeld om vol te proppen met spullen. Vaak is het namelijk aantrekkelijk om de gang ruimtelijke te laten ogen. Daarom kiezen veel mensen voor een wandkapstok. Een wandkapstok neemt namelijk weinig ruimte in en geeft een ruimtelijk gevoel. Hierdoor oogt de gang groter en langer dan dat hij is. Niet alleen creëer je hierdoor meer ruimte, ook maak je de gang toegankelijk voor gasten. Bovendien houdt je nog veel ruimte over in de gang doordat je de kapstok aan de wand bevestigt. Hierdoor houdt je veel ruimte over voor andere opvulling. 

Creëer extra opbergruimte

Een wandkapstok creëert dus niet alleen een ruimtelijk gevoel in huis, ook kun je er veel spullen kwijt. Uiteraard kun je alle jassen kwijt aan een wandkapstok, maar je kunt er ook veel andere spullen aan kwijt. Een kapstok met extra opbergvakken of manden biedt bijvoorbeeld ruimte voor sjaals en/of handschoenen. Ook heb je bijvoorbeeld kapstokken met eronder extra ruimte waar je speelgoed voor kinderen of andere spullen in kunt opbergen. Tevens houdt je onder een wandkapstok nog ruimte onder de kapstok over. Deze ruimte biedt ook extra mogelijkheden voor op te bergen spullen, zie hier meer kapstok inspiratie. 

Geen last van slingerende jassen

Eén van de grootste voordelen van een wandkapstok is misschien wel dat je geen last meer hebt van slingerende jassen in huis. Jassen zijn namelijk vaak lastig op te bergen en je bent snel geneigd deze over een stoel heen te hangen. Met een wandkapstok heb je hier geen last van. Je kunt al je jassen simpel ophangen aan de kapstok en kunt zo gemakkelijk bij al je jassen. Ongeacht welke jas je die dag aantrekt. Zo heb je alle jassen bij elkaar hangen en hoef je ze niet meer op andere plekken in huis weg te werken. 

Wandkapstokken zijn geschikt voor kinderen

Heb jij kinderen? Ook dan is een wandkapstok een goede optie. Soms is het namelijk lastig te bepalen waar jij de jassen van je kinderen kwijt moet. Met een wandkapstok ben je hier vanaf. Je kunt een wandkapstok hoog ophangen zodat de kinderen er geen last van hebben en er niet tegenaan lopen. Of je kunt een extra wandkapstok bevestigen voor de kinderen zelf. Zo kunnen ze hun eigen jassen ophangen en staan de andere kapstokken verder niet in de weg.