Cine-wie? Cinewall! De mogelijkheden op een rij

Grote kans dat jij je vrijetijd graag spendeert op de bank met een goede serie. Heel Nederland doet dat namelijk! Daarom vertellen we je vandaag of het ideale meubelstuk om deze ervaring naar een hoger niveau te tillen: de cinewall. Nog nooit van gehoord? Geen probleem! We leggen je graag uit wat een cinewall is en wat de mogelijkheden zijn. Zet je serie dus even op pauze en lees verder…

Wat is een cinewall?

Hoewel cinewalls met de dag populairder worden, weet nog lang niet iedereen wat het zijn. Kort gezegd is een cinewall een wandmeubel met daarin een televisie en een sfeerhaard verwerkt. De TV en haard zijn idealiter op elkaar afgestemd zodat ze samen een mooi geheel vormen. Optioneel is er ook extra kastruimte aanwezig waarin spullen kunnen worden opgeborgen of juist kunnen worden tentoongesteld. Helder?

Kies een passende haard

In veel gevallen kiest men voor een haard die recht onder de televisie wordt geplaatst. In dat geval is het het mooist als de haard exact even breed is als de TV. Hierdoor zijn de gaten waarin de TV en haard vallen mooi uitgelijnd wat prettig en rustig oogt. Meestal hebben mensen de televisie al voordat ze de sfeerhaard aanschaffen. Meet je haard dus op en zoek een bijpassende haard.

We raden daarnaast aan om voor een elektrische haard te gaan. Bij houtkachels, gashaarden en bio-ethanol haarden komt namelijk veel warmte vrij, omdat er sprake is van echt vuur. Elektrische haarden kunnen doorgaans zo worden ingesteld dat ze geen hitte afgeven. Wel zo fijn als je nieuwe plasma scherm niet wegsmelt ;).

Tegen de muur of vrij?

Nu je een haard bij je televisie hebt uitgekozen, kun je kiezen tussen een cinewall tegen de muur of vrijstaand in de ruimte. Een cinewall tegen de muur is gebruikelijk in kleine ruimtes waarbij de bank tegen de ene muur staat, en de cinewall tegen de muur ertegenover. Een vrijstaande cinewall kan heel goed dienen als roomdivider (of kamerverdeler op z’n Hollands). Hierdoor kun je de ruimte optisch in tweeën delen. Ideaal om bijvoorbeeld een zithoek te scheiden met een eethoek, of een slaapgedeelte met de rest van de woning in een studio.

Afwerking naar keuze

Tot slot kun je alle kanten op met de afwerking. Natuurlijk is het prima mogelijk om je cinewall qua afwerking gelijk te houden met dat van de aangrenzende muur, zoals een witte stuclaag of hetzelfde behang. Toch kiezen veel mensen ervoor om de cinewall een eigen unieke afwerking te geven. Dit maakt dat de cinewall meer loskomt van de rest en een echte blikvanger wordt. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een lederen afwerking, een marmerlook of hoogglans verf. Zo weet je zeker dat jouw cinewall de show zal stelen als vrienden of familie langskomen!

Hopelijk heeft dit stuk op ons woon blog je een goed idee gegeven van de mogelijkheden die een cinewall te bieden heeft. Succes bij het maken van je keuzes.