5 manieren creatief je foto’s te bewaren

Foto’s zijn een spiegel naar het verleden. Dagelijks worden er wereldwijd miljarden foto’s genomen. Al deze foto’s leggen een persoon of een moment in de tijd vast. Op deze manier wordt een gebeurtenis voor altijd vastgelegd. Een herinnering die blijvend is. Tegenwoordig heeft vrijwel iedereen een smartphone op zak waarmee hij of zij eindeloos plaatjes kan schieten. De meeste foto’s worden genomen om vervolgens vergeten te worden, maar sommige zijn het waard om een plekje in huis en daarmee in ons leven te geven. Dit artikel geeft je 5 manieren waarop jij creatief je mooiste herinneringen kunt bewaren.

Een plaatje om in te lijsten

Al sinds de uitvinding van de fotografie willen we onze mooiste of meest memorabele foto’s zo lang mogelijk bewaren en tentoonstellen. Met een fotolijstje is je foto niet alleen beschermd, maar je kunt jouw kiekjes ook nog eens in huis uitstallen waardoor jij en bezoekers altijd kunnen genieten van je mooiste herinneringen. Het gebruik van een fotolijstje is al zo oud als de eerste foto zelf, maar oubollig is een fotolijstje zeker niet! Ze komen in vele soorten en maten, waardoor je eindeloos kunt variëren met mogelijkheden. Met het juiste fotolijstje breng je jouw foto helemaal tot z’n recht. Natuurlijk kun je een simpele fotolijst doen die niet afleidt van de foto, maar ook kun je meer fotolijsten bekijken voor inspiratie.

Een fotoboek zegt meer dan tienduizend woorden

Heb je meerdere foto’s die je allemaal een eigen plekje wilt geven? Of heb je op vakantie zoveel leuke foto’s genomen dat je ze allemaal wilt bewaren? Dan is het een leuk idee om al je creativiteit de vrije loop te laten en een fotoboek samen te stellen. Rangschik foto’s op thema, compositie, gebeurtenis of iets anders en vul zo je fotoboek met de mooiste momenten. Met alleen foto’s toevoegen ben je er nog niet! Voorzie alle foto’s van leuke bijschriften of plak je vliegtickets erbij. Zo maak je van je fotoboek een complete beleving van je avonturen. Leuk voor jezelf, maar ook leuk om aan anderen te laten zien. 

Personaliseer je gebruiksvoorwerpen

Wil je elke dag op een praktische manier genieten van die super schattige foto van je hond? Tegenwoordig is alles mogelijk! Zo kun je bijvoorbeeld heel makkelijk een mok of een t-shirt personaliseren met een foto. Ook telefoonhoesjes, klokken, kaartspellen, servies en sleutelhangers lenen zich perfect voor bedrukking met je favoriete foto’s. Dit is slechts een greep uit een zeer breed aanbod aan dagelijkse gebruiksvoorwerpen die je kunt opleuken met jouw foto’s. Zo kun je op de leukste manier genieten van herinneringen wanneer jij wilt. Wat zal je moeder verbaast opkijken als ze koffie drinkt vanuit een mok met haar eigen gezicht op! 

De mooiste canvassen maak je zelf

Een persoonlijke favoriet voor het weergeven van een mooie foto blijft het canvas. Subtiel, stijlvol en een ware aanwinst voor je inrichting. Met een fotocanvas laat je die familiefoto helemaal tot zijn recht komen. Net als fotolijsten komen ook canvassen in veel verschillende formaten. Zo kun je ervoor kiezen om één grote canvas van een foto te voorzien, maar ook is het leuk om meerdere kleinere canvassen te combineren. Ook is een fotocanvas een prachtig cadeau om te geven. Geef bijvoorbeeld je partner een fotocadeau met daarop jullie meest liefdevolle moment samen. Een fotocanvas kun je makkelijk zelf online bestellen.  

Foto’s als wanddecoratie

Je kunt met foto’s veel meer dan ze alleen inlijsten of in een fotoboek plakken. Zeker wanneer je veel verschillende foto’s hebt die je kwijt wilt is het een leuk idee om ze op een creatieve manier te gebruiken als wanddecoratie. Hier heb je niet veel voor nodig. Met standaard huis-, tuin- en keukenartikelen kom je al een heel eind! Span bijvoorbeeld een waslijn of een koordje langs de muur en hang hier jouw foto’s met kleine houten wasknijpers aan. Ook kun je met gebruik van dubbelzijdige tape een volledige wand beplakken met een fotocollage. Leuk voor als je op een studentenkamer woont en je kamer wilt opleuken met herinneringen! Kortom, leef je uit en gebruik je fantasie.