3 tips voor de grote voorjaarsschoonmaak

De lente staat voor de deur. Dit betekent dat het weer iets beter wordt en de bomen staan weer bijna in bloei, maar het is ook tijd voor de grote voorjaarsschoonmaak. Waar moet je beginnen? Om je een beetje op weg te helpen hebben wij drie tips voor je verzameld. We snappen namelijk heel goed dat je niet zoveel zin hebt in de grote schoonmaak. Als je nu begint, ben je klaar voordat het echt lente is. Dan kun je lekker genieten van de lentezon.

Voetjes van de vloer

Maak jij de vloer regelmatig schoon? Je bent vast en zeker wel eens in de weer met de dweil, maar tijdens de grote schoonmaak kun je ook net ietsjes meer doen. Je kunt bijvoorbeeld de vloer schoonmaken met Carolin zeep. Carolin zeep zorgt ervoor dat de vloer gevoed wordt en hierdoor het mooie uiterlijk behoudt. En wist je dat je deze zeep ook kunt gebruiken voor keuken- en andere werkbladen. Je hoeft daar dus niet een nieuw schoonmaakmiddel voor aan te schaffen.
Wil je nog een stapje verder gaan? Dan kun je de vloer beschermen. Dit kun je doen met verschillende beschermingsproducten. Elk type ondergrond heeft een eigen beschermingsmiddel nodig. Let hier dus goed op als je een product gaat aanschaffen.

Beetje bij beetje

Ben jij normaal al niet zo’n fan van schoonmaken? Dan kan het lastig zijn om de gehele voorjaarsschoonmaak in één keer te doen. Je zult dan namelijk veel sneller alles afraffelen en half gaan doen. Het is ook een optie om de grote schoonmaak te verdelen over verschillende dagen. Doe bijvoorbeeld op maandag de keuken en de woonkamer en op dinsdag de badkamer en de slaapkamers. Zo zorg je ervoor dat je gemotiveerd blijft en niets laat liggen.

Het hoeft niet saai te zijn

Het huis schoonmaken is waarschijnlijk niet het leukste taakje om te doen, maar je zult er toch echt een keer aan moeten geloven. Zorg dat je er niet al te veel tegenop ziet. Je kunt schoonmaken ook leuk maken. Zet een lekker muziekje op en ga in de weer met de schoonmaak spullen. Of vraag je moeder of je man om je te helpen. Je bent dan niet alleen sneller klaar, maar het is ook nog eens gezellig. Neem ook gerust een aantal pauzes met een kopje thee en wat lekkers. Zorg dat het leuk blijft voor jezelf!